Waardevolle tips voor het kiezen van een motorrijschool

06 Aug Door Autorijschool-leegwater.nl

Wil je jouw motorrijbewijs halen, maar vind je het lastig om een keuze voor een rijschool te maken? Met deze tips wordt het kiezen van een motorrijschool een stukje makkelijker.

Zoek naar een motorrijschool met ervaren instructeurs

Check of de motorrijschool die je op het oogt hebt ervaren instructeurs heeft. Over het algemeen zijn ervaren instructeurs meer bedreven in het overdragen van kennis dan instructeurs die pas net begonnen zijn.

Lees recensies en vraag om aanbevelingen in je netwerk

Neem de tijd om online recensies te lezen van voormalige leerlingen en vraag vrienden, familie of collega's om hun ervaringen te delen als ze al lessen hebben gevolgd bij een motorrijschool.

De ervaringen van anderen kunnen waardevolle inzichten geven in de kwaliteit van de motorrijschool. Hoe dichter mensen bij je staan hoe eerlijker ze zijn in het aanbevelen van een motorrijschool. Ze hebben er immers belang bij dat je een goede keuze maakt, anders is het risico op gezichtsverlies aanwezig.

Controleer de instructeurs

Dit is een lastige, maar je kunt wel degelijk om diploma’s vragen en social media profielen controleren (bijvoorbeeld op LinkedIn). Een goede instructeur werkt zonder te mopperen mee aan jouw controle, als er niks te verbergen valt.

Informeer naar de lesmethode

Informeer naar het lesmateriaal en de gebruikte lesmethoden. Een goede motorrijschool moet een gestructureerd leerplan hebben dat zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden omvat. Met een duidelijk plan vooraf weet je vooraf hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt om je motorrijbewijs te halen en krijg je inzicht in de kosten.

Controleer het slagingspercentage

Het slagingspercentage is een belangrijke indicator van het succes van een motorrijschool. Vraag naar het slagingspercentage van de rijschool en vergelijk het met het gemiddelde slagingspercentage in jouw regio.

Besef wel dat het percentage slechts een indicator is van het aantal leerlingen dat in één keer is geslaagd. Het kan natuurlijk zo zijn dat de instructeur terughoudend is voordat iemand mag afrijden om het slagingspercentage op die manier hoog te houden.

Bezoek de rijschool en plan een proefles in

Plan een bezoek aan de motorrijschool om de faciliteiten te bekijken en eventueel een praatje te maken met de instructeurs. Dit geeft je de kans om de sfeer en het niveau van professionaliteit te beoordelen.

Heb je er een goed gevoel bij? Plan dan een proefles in om te ervaren of de goede indruk tijdens de motorrijles wordt waargemaakt.

Vraag naar de lesprijzen en pakketten

Informeer naar de lesprijzen en vraag naar de lespakketten. Kies niet alleen op basis van de prijs, maar overweeg ook de kwaliteit van de opleiding die je ontvangt. Die kwaliteit kun je o.a. vaststellen door een proefles af te nemen.

Flexibele lesuren

Controleer of de rijschool flexibele lesuren biedt die passen bij je schema. Een rijschool die lessen aanbiedt op tijden die voor jou handig zijn, vergemakkelijkt je leerproces. Check bijvoorbeeld of het mogelijk is om motorrijles in het weekend te volgen.

Wat is jouw tip?

Heb je een goede aanvulling op de tips die we je hebben gegeven? Deel hem dan met ons, zodat we hem aan dit artikel kunnen toevoegen. Zo helpen we elkaar bij het kiezen van een motorrijschool.